Brick Bay House

Residential

Brick Bay House

Residential

Practice : GPA

Location : Snells Beach, Warkworth

Status : Completed 2012

The house was designed for a family of five, with the clients wanting a house that responded to the contours of the land with a relaxed  sense of connection to the rural surroundings. Firmly dug into the earth and composed as a simple L plan, its low form recollects modest farming buildings and the idea of an ‘Elegant Shed’. The house negotiates the contours of the site with the private areas staggering down the hill to the south, creating a courtyard, and providing protection. The L plan forms a barrier to the road above on the south west boundary, blocking noise and giving privacy. The north deck opens to the east and west allowing afternoon sun to penetrate the living areas. The open plan living areas under the gable roof have porch enclosures to north and east that frame views to Kawau Bay.

Practice : GPA

Location : Snells Beach, Warkworth

Status : Completed 2012